Herkese merhaba bir sene önce java ile uygulama geliştirmeye merak sardığım için android studio yu kurup işe girişmiştim. ilk uygulamamı yaptığımda benim eserim olan bir şeyi ortaya çıkardığım için çok sevinmiştim. Ticari amaçla değil ama çocuklarımın google play üzerinden indirdikleri resim çizme, boyama ,müzik çalma vs uygulamalarda saçma sapan reklamlar görünce neden ben yapmıyorum ki diye düşünüp işe başlamıştım. Basit uygulamalardan karmaşık uygulamalara geçtikçe baya zorlandığımın farkına varıp pes etmedim en son zirve uygulamam aile içi mesajlaşabileceğimiz bir whatsapp clonu idi. Hem benzer hemde farklı olsun istemiştim. İhtiyacımız olan şeyleri zamanla entegre edip bitimiştim ve 8 ay falan oldu biz aile içi onunla mesajlaşıp sohbet edişimiz. Çocuklar şimdi benim yaptığım boyama, resim çizme uygulamalarını kullanıyor. Fakat Futter ile tanışınca o uygulamaları yaparken çektiğim zahmete acıdım. Bir Appbar veya bir Drawer yapmak bile ne kadar da karmaşık ve zahmetliymiş Flutter ile tanışınca anladım. Evet daha yeni bir framework ve dil fakat sağladığı kolaylıklar muhteşem. %20 sini bile bitirmedim fakat bu kadarını öğrenince bile insan aradaki farkı anlayabiliyor. Özellikle tek bir dil ile hem android hem ios hem de web için uygulamaların yapılabiliyor olması zaten başlı başına bir güzellik. Flutter’a başlayınca yaptığım uygulamanın ios’ta da nasıl göründüğünü merak ettiğim için senelerdir bir windows kullanıcı olarak macos’a geçtim tabi bir MacBook alarak değil kim 30 bin verecek kadar zengin ki 🙂 Hemen bilgisayarıma Hackintosh kurarak MacOs’a geçmiş bulundum. Şimdi ios ve android emülatörde uygulamalarımı çalıştırınca Resposive meselesine takılmadan çok güzel bir şekilde göründüğünü gördüğümde işte bu dedim. Ne kadar anlatsam az ama bu kadar yeterli Flutter neden tercih edilmeli diye. Böyle bir forumun yapılması ayrıca güzel tebrik ederim umarım gelişip güzelleşir insanlara faydası olur. Yazı biraz uzun oldu ama teknik konuşmamaya dikkat ederek anlatmaya çalıştım(Çok da teknik bilgim yok da böyle söyleyince daha havalı oluyor. 🙂 )Umarım Flutter’e geçmek isteyip de acaba diyen insanlara bir yol görterici olarak yeterli olur. Hepinize hayatınızda başarılar dileyerek bitirmek istiyorum. Sağlıcakla kalın.