Flutter Interact 2019 canlı yayını izlediyseniz. Google arayüz olarak birçok yerde varolmak istiyor. Telefon, Tv, Web siteleri, tablet, uçaklardaki küçük ekranlar vs. anladığım kadarıyla içinde ui barındıran herşeyin içine girmek istiyor.
Peki Flutter öğrenmeye gerek var mı? Konusunda benim kafam karıştı. Çünkü “Vision Keynote (Flutter Interact ’19)” videosuna baktığımda, Photoshop gibi daha doğrusu drag and drop mantığı ile insanların kolayca uygulama yapabilecekleri bir şey üzerinde çalıştıklarını gördüm. Bu işin geleceğini düşündüğümde de Google Flutter’ı yazılımcılar için değil, tasarımcıların kolayca projeler üretebilcekleri uygulamanın backend’i olarak tasarladığını düşünüyorum. Burada da Flutter öğrenmek ne kadar mantıklı konusunda, yarın flutter photoshop gibi kolayca UI’ların çalışır uygulamaya dönüştüğü bir uygulama yaptığında, Flutter ile uğraşan yazılımcıların ne yapacağını düşünüyorum. Bence bu Mobil ve Web uygulama yazılımcılığı trendi hızla azalacak. Şimdiden bir yandan bu işlerle uğraşırken başka alanlarda da var olmaya çalışmak, yarın google yeni projesini duyurduğunda ortada kalmamak için iyi olur diye düşünüyorum.