Merhaba dostum.
yeni olduğun için daha kullanıcı düzeyinde bir anlatım istediğini yazmışsın.
İlk önce Flutter kütüphanesine ait marketten bahsetmek istiyorum. Bu kütüphanede Dilediğiniz bir çok market sayesinde bir çok pakete ulaşabiliyorsun. Bunla beraber kullanım örnkeleride mevcut. İtiraf etmek gerekirse bazıları yanlış kodlanmış ama olsun genel olarak harika içerikleri var. Bununla beraber hangi Widget'ı kullanmam gerekiyor diye sormuşsun. Bunun cevabı biraz geniş. Ama giriş seviyesi için bilmen gereken StatelesWidget ve Statefullwidget.
Eğer tasarladığın ekranda hiçbirşey değişmiyorsa,butonlara basıldığında ekrana yeni şeyler gelmiyor yada ekran kendini yinelemiyorsa StatelesWidget işini görür. Ama ekranda SetState ile birşeyler dönüyorsa yeni veriler ekleniyorsa vs. StatefullWidget kullanman gerekcek. Senin istediğin uygulama ile bakarsak eğer : StatelesWidget kullanırsan ekranda tek şarkı çaldırabilirsin. Diğer şarkılar için başka widgetlar tasarlaman gerekecek. Bunun önüne geçmek için StatefullWidget kullanabilirsin.
Çalıştığın flutter projesinin ana dizininde pubspec.yaml
adında bir dosya var. Bildiğin üzere uygulamada çalışmasını istediğimiz paketleri buraya önceden tanımlamamız gerekiyor. Senin kullanacağın paket assets_audio_player
Bunu tanımlaman gerekecek. [upl-image-preview url=https://www.flutterforum.org/assets/files/2019-04-21/1555885712-257089-assets-audio-player.png]
Attığım görselde olduğu gibi Tanımlayabilirsin.
Şuraya Paketin linkini bırakıyorum Burada kullanımı ile ilgili adımlar tek tek açıklanmış.
Şurada Örnek uygulaması mevcut. Eğer kodları yorumlayacak kadar tecrübeniz yoksa bu kaynak dosyalara bakıp yapabileceğinizi düşünüyorum. Biraz uğraşın, eğer yine olmazsa bu tartışma altında yardımlaşmaya devam ederiz.
Hatasız kodlar.